Ga naar hoofdinhoud

Joni stelt zich voor

De afgelopen weken zijn er verschillende nieuwe vrijwilligers bij onze stichting begonnen en daar zijn we ontzettend blij mee. Natuurlijk willen zij zich ook aan jullie voorstellen. Deze maand Joni aan de beurt.

Vrijwilliger Joni: ‘Mijn naam is Joni Vergouwen, ik ben 33 jaar en ik woon in Sprundel. Ik heb een ontzettend lieve hond die geen seconde van mij zijde wijkt, spreek graag met vrienden af, ben gek op muziek en speel sinds een aantal maanden de Bugel bij het orkest in ons dorp. Daarnaast ben ik graag creatief bezig, maar mijn meest favoriete bezigheid is toch wel “tantie” zijn van een prachtig neefje en samen bouwen, puzzelen, voetballen en natuurlijk snoepen.

Zo’n ongeveer 12 jaar geleden kwam ik zelf met psychische problemen in de hulpverlening terecht en na heel wat behandelingen en misdiagnoses werd uiteindelijk bij mij BPS vastgesteld. Na deze diagnose te hebben gekregen heb ik zelf gekozen om de MBT (Mentalization-Based Treatment, red.) behandeling te gaan volgen bij de Viersprong. Deze behandeling was voor mij zo succesvol dat ik de diagnose BPS eraf heb gekregen. Zelf ben ik enorm trots op deze prestatie. Ook ben ik bij de Viersprong 4 jaar lid geweest van de cliëntenraad.

Sinds november ben ik vrijwilliger bij Stichting Borderline waar ik onder andere telefonisch lotgenotencontact doe. Daarnaast ga ik meehelpen met het verbeteren van de website en (social) media. Mits corona het toelaat zal ik vanaf januari 2022 ook aanwezig zijn op ons nieuwe kantoor in Utrecht.

Ik hoop met alle ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan samen met alle collega’s een mooie bijdrage te leveren aan Stichting Borderline. Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen dat momentje te kunnen bieden waarbij ze “even adem kunnen halen.” Het benadrukken dat niemand er alleen voor hoeft te staan, maar ook zeker de positieve punten belichten in plaats van alleen maar het negatieve zien. Ik kijk er erg naar uit om weer nieuwe ervaringen op te doen, maar vooral een leuke tijd te hebben!’

Back To Top