Ga naar hoofdinhoud

Meewerken aan een onderzoek?

Anneke en ik (Lukas) benaderen jullie omdat zelfbeschadiging een thema kan zijn bij mensen met Borderline. We vragen ons af of dat het mogelijk zou zijn om via jullie meer mensen te informeren over ons onderzoek.​ We zoeken mensen die willen meedoen aan ons onderzoek over zelfbeschadiging. Wij zitten allebei in de afrondende fase van onze master Gezondheidszorg Psychologie.

We zullen eerst een korte introductie geven voor de reden van ons onderzoek:

Anneke: Tijdens mijn tienerjaren en begin van mijn twintiger jaren heb ik (Anneke) slecht in mijn vel gezeten. Een van mijn manieren om met mijn emoties om te gaan was zelfbeschadiging. Inmiddels gaat het weer goed met mij en kan ik op een constructievere manier omgaan met mijn emoties en mezelf. Tijdens therapie merkte ik hoe weinig kennis er over was bij hulpverleners. Nu ik weer studeer heb ik mijn Masterscriptie geschreven over zelfbeschadiging en het werkgeheugen. Het werkgeheugen helpt met het kiezen van een emotieregulatie strategie. Lukas en ik hebben zelf een onderzoek opgezet, omdat er geen studie gedaan werd, waar ik bij kon aanhaken. Nu heb ik mijn scriptie afgerond, maar mogen Lukas en ik het onderzoek voortzetten, omdat zowel mijn begeleider als wij het belangrijk vinden om meer kennis te verzamelen. Hierom zijn we op zoek naar mensen die mee willen helpen. De reden van dit oproepje.

Je kan ons helpen als je:

–         16 jaar of ouder bent.
–         Je jezelf beschadigd hebt in de afgelopen 14 dagen.
–         Je professionele hulpverlening hebt.

Je kan niet meedoen als je:
–         Jonger bent dan 16 jaar.
–         Je niet (meer) worstelt met zelfbeschadiging.
–         Je geen professionele hulpverlening hebt.
–         Je op moment van deelname dood wil.
–         De drang om jezelf te beschadigen hoog is op het moment van deelname.
–         Je een visuele beperking hebt waardoor je moeite hebt om het volledige scherm te zien.

Uitgebreidere informatie kan je vinden via deze link.

Groetjes,

Lukas (lukas.bergman@ru.nl) en Anneke (anneke.deweerd@ru.nl)

Back To Top