Ga naar hoofdinhoud

Uitstapje met de vrijwilligers van Stichting Borderline

Teambuilding, ontspanning & de onderlinge betrokkenheid versterken!

Afgelopen 29 mei had het team vrijwilligers van StiBo (Stichting Borderline) een ‘bedrijfsuitje’. Een welkome bijeenkomst, want velen van ons werken door het hele land vanaf het huisadres en een aantal werkt alleen bij gelegenheid op onze vestiging locatie in Utrecht. Onderling overleg vindt doorgaans digitaal plaats. Dat heeft tot gevolg dat we elkaar minder vaak in real life zien dan we zouden willen en dan brengt een gezamenlijk uitstapje je letterlijk dichter bij elkaar.

Nu wil het bijzondere toeval dat ik sinds afgelopen mei nieuw ben in de redactie van de nieuwsbrief. Ik had nog geen letter op papier gezet voor StiBo, maar ben wel meegevraagd voor het uitje en werd daarna door de vaste redactie gevraagd iets te schrijven over ons uitje. Ja, reden genoeg dus om het spits af te bijten.

Ons uitje was in Zeist bij het Jagershuys. Ik als Utrechter weet ik dat dit al decennia lang een fantastische plek is, aangesloten op een heerlijk wandelgebied, midden in de prachtige bossen van Zeist. En de uitspanning is gespecialiseerd in pannenkoeken van zoet tot hartig.

Niet iedereen kon komen, maar we waren met een fijne club en toen ik aanschoof als ‘nog een beetje een outsider en nieuwkomer’, werd ik hartelijk ontvangen en was het ijs snel gebroken. StiBo trakteerde ons op een superlekkere pannenkoek, een toetje en natuurlijk een drankje erbij. Iedereen die wilde en nog tijd over had is nog meegegaan met een afsluitende wandeling.

Ik kan met deze kennismaking zeggen dat ik bij een fijne groep mensen terecht ben gekomen. Voor de lezers kan ik het volgende zeggen over de vrijwilligers die het bestaan van StiBo mogelijk maken: Ik heb mijn nieuwe collega’s ervaren als humorvol, betrokken, invoelend en solidair. Natuurlijk, overal is wel eens wat, maar de basis voelt goed. Ik hoop dat ik nog een tijdje
mee kan schrijven. En mocht je een keer in de buurt van Zeist zijn: Het Jagershuys is een aanrader!

 

Pam Aelbers
redactie nieuwsbrief