Mede mogelijk gemaakt door Tess!

Al heel lang geleden heb ik geaccepteerd dat organiseren niet tot één van mijn talenten behoort. Dat heeft meerdere oorzaken. Ten eerste vind ik het ontzettend moeilijk om te bedenken wat ik wil of moet gaan doen. Ten tweede is mijn hoofd een enorme chaos, dit reflecteert behoorlijk op mijn planningen. Ten derde verlies ik heel erg snel de motivatie en daardoor de discipline om taken af te ronden. Je zult begrijpen dat dit me niet van pas komt tijdens mijn studie. Maar ik vind het nog veel erger dat ik nooit leuke dagjes kan organiseren met mijn vriend of vrienden.

Dit jaar had ik, voor mijn vriend, het ambitieuze plan opgevat om hem als verrassing mee te nemen naar het concert van Gotye in de Melkweg. Het toeval wilde dat hij drie dagen na het concert jarig was, dus het zou het ultieme verjaardagscadeau zijn.

De pret begon vlak nadat ik de tickets had besteld (hoezo uitverkocht?) en ontdekte dat ik dat niet op een officiele site had gedaan, maar op een doorverkoopsite. Oh ja, ik lees ook dat soort dingen nooit zorgvuldig door. Ik zie ‘Tickets’ en ik zie ‘Kopen’, meer informatie denk ik niet nodig te hebben. De vraag was of ik de tickets uberhaupt zou krijgen en vervolgens of ze wel echt zouden zijn. Om maar niet te spreken van het feit dat ik het vierdubbele heb betaald van de originele prijs.
Tot mijn verbazing kreeg ik de tickets ruim op tijd. Na een paniekerig telefoontje met de Melkweg (Ik heb kaartjes via een vriendin gekregen. Daar staat natuurlijk mijn naam niet op. Is dat een probleem?) bleek zelfs dat ik geen problemen zou krijgen bij de ingang met mijn ‘illegale’ tickets.
Nadat ik anderhalve maand in de stress had gezeten, begon het erop te lijken dat mijn plannetje ging lukken. Mijn vriend wist alleen dat we naar Amsterdam zouden gaan. Geheimen bewaren is ook niet mijn sterkste kant. Meerdere malen heb ik dan ook op het punt gestaan om alles gewoon te verklappen, maar ik heb me kunnen inhouden.

Het concert zou plaatsvinden op vrijdag, 4 november. Op maandag 31 oktober smste een vriendin mij: ‘Gotye is ziek! Hij ligt in het ziekenhuis en voorlopig zijn alle concerten afgelast!’ Are you fucking kidding me?! De hele week zat ik iedere seconde dat ik kon op de facebook van de Melkweg te speuren naar nieuws. Op donderdag, 3 november zou Gotye in Belgie optreden, maar dat concert werd afgelast. Alle hoop was verloren.

Je gaat het niet geloven, maar donderdagavond verscheen dan op de facebook van de Melkweg dat Gotye wel zou optreden. Het concert zou doorgaan!
Stress is een van de meest afschuwelijke toestanden om in te verkeren en als het even kan, zal ik het nooit vrijwillig opzoeken. Dat heb ik nu wel gedaan en het is het nog nooit allemaal zo waard geweest. De blik op het gezicht van mijn vriend toen we in de rij voor de Melkweg gingen staan en hij de tickets zag, was onbetaalbaar. En dan heb ik het nog niet eens over het concert zelf. Het was een en al extase. Ik heb nog nooit een optreden gezien dat zoveel met me deed.
Gotye en mijn organisatorische talenten zijn subliem.

* de taalfouten die er in dit ervaringsverhaal staan (gebrek aan accent grave, etc.) zijn te wijten aan het systeem waar deze website op draait